Teatre: Tartuf de Moliere

Dissabte 22 d’Abril
Lloc: Sala Diagonal de Campdevànol
Hora: 19:00

Us convidem a veure a la Sala Diagonal l’obra Tartuf de Moliere per la companyia Marià Font

El Tartuf de Molière, una obra que s’hauria d’haver estrenat el 2022, any en el qual es van celebrar els 400 anys del naixement de l’autor, però com tots els clàssics, la temporalitat no és un factor a tenir en compte. «Van passant els anys i anem canviant les modes, els vestits i la decoració, però com que l’obra tracta els sentiments i les ambicions humanes, per això els clàssics perduren», explica el director de l’obra, Ramon Prat, i per això hi ha autors dels quals sempre es representen les seves obres, «perquè el que tracten encara forma part de l’actualitat».

Tot i que el text ha patit petits canvis, conserva l’essència de l’original pel que fa a paraules tècniques i, sobretot, la crítica a la hipocresia de la societat i els personatges de l’obra. El subtítol de l’obra és «el Tartuf l’hipòcrita», diu Prat, fent referència a la hipocresia de la societat, dels personatges i algunes persones que «es valen d’enganyifes per a poder arribar fins a posicions més elevades».

En aquesta versió creada per la companyia Marià Font, el seu director explica que s’ha intentat respectar al màxim el text original i, fins i tot, el programa ja portava escrites algunes paraules que la direcció ha considerat «essencials» per seguir el text i entendre’l. S’ha de tenir en compte que l’original és un text escrit amb cinc actes, perquè en l’època en la qual es començaven a representar aquesta tipologia d’obres «la gent es passava tota la tarda a teatre, perquè no hi havia tantes opcions d’oci com ara», per això és un text llarg on hi ha conceptes que durant l’obra es repeteixen i d’aquesta manera «l’argument i la trama es poden seguir correctament i queden clars», afirma Prat.

Amb aquesta versió del clàssic Tartuf la companyia ha celebrat els 400 anys del naixement del dramaturg francès però també els 70 anys de l’inici de l’agrupació ripollesa. 

Venda d’entrades:

  • El mateix dia a taquilla del diagonal: 12 €
  • Campdevànol: Llibreria Ca l’Espelt: Preu anticipat 10 €
Xarxes